MBA in Bar Management

Área Científica

Modern life increasingly requires interpersonal contact, which can be electronic or in person.

The latter can advise a specific place that, for leisure or professional activity, could be an autonomous bar or integrated in a hotel unit.

In this perspective, the management of the bar service must be carried out with high professionalism, so that customers, enjoying a pleasant personal experience, consider their choice as the best option for the time spent.

This situation requires that the professionals involved have the necessary skills to ensure the best performance, both in the business and in the operation.

Accordingly, this course has a highly qualified faculty and includes 32 practical teaching hours on the premises of the COCKTAIL TEAM.

Classrooms can be followed at a distance

Proporcionar uma ampla e sólida formação aos participantes, através do conhecimento sistémico da atividade e da sua gestão geral e operacional, como unidade autónoma de negócio.

  • Profissionais dos setores de bebidas de unidades hoteleiras, restauração e organização e exploração de eventos
  • Jovens com formação ou experiência, que pretendam progredir.

Bloco 1 

Gestão empresarial
Francisco Santos Pereira – 14 horas
Tipologia de bebidas
Sandro Pimenta – 6 horas
HACCP do bar
Marina Marques – 8 horas
Mixologia
Miguel Lapa – 6 horas
Tendências internacionais e nacionais
Nelson Bernardes – 8 horas
Seminário 1 _Da cultura do vinho à moda do vinho (2 horas)

Bloco 2

Mixologia avançada
Nino Lopes – 8 horas
Gestão do negócio de bar
Hugo Silva – 14 horas
Montagem da zona de serviço
Nino Lopes – 4 horas
Gestão dos recursos humanos
Cristina Cruz – 10 horas
João Vieira – 4 horas
Prova Organolética vs Gestão
Hugo Silva – 8 horas
Gestão do marketing-mix
José António Rousseau – 16 horas
Seminário 2 _Atitude e comportamento (2 Horas)

Bloco 3

Manual de serviço
Ricardo Felgueiras – 8 horas
Gestão financeira para não financeiros
Miguel Rodrigues – 12 horas
Políticas de aprovisionamento e gestão de stocks
Marcos Sousa – 8 horas
Direito do consumo
Maria Alice Lopes – 10 horas
Projecto aplicado | Manual de Serviço
Hugo Silva e Ricardo Felgueiras – 8 horas
Seminário 3 _As diferentes culturas do cliente (2 horas)

No announcements at this moment.

Be the first to add a review.

Please, login to leave a review
Quero ser contactado
Próxima edição
October 2021
Duração
158 hours
[dia da semana] das [00h00] às [00h00] [dia da semana] das [00h00] às [00h00]